Ένα γράμμα για την πιο γλυκιά μανούλα του κόσμου.

banner image
Ένα γράμμα για την πιο γλυκιά μανούλα του κόσμου.

Ένα γράμμα για την πιο γλυκιά μανούλα του κόσμου.

Χρόνια πολλά μανούλα!!!

 

Επειδή σ’ αγαπώ,

Δεν έδωσα ούτε δίνω σημασία στα πόσα θυσίασα για να περιοριστεί ο ιός, ούτε πόσα στερήθηκα χωρίς να παραπονεθώ.

Αποδέχτηκα η ζωή μου ν’ αλλάξει σε μια νύχτα!

Όλα είναι εφικτά, αρκεί να το θές!

Αν και άκουγα για μια απειλή «κορωνοϊός», ήταν αδύνατο να καταλάβω τι σημαίνει και το μέγεθος αυτού που συνέβη.

Ξύπνησα ένα πρωί κι έμαθα ότι η ζωή μου αλλάζει, ότι για κάποιο διάστημα κλείνουν τα σχολεία, σταματούν οι εξωσχολικές δραστηριότητες, κλειδώνουν τα πάρκα και οι παιδικές χαρές και αποκλείονται το παιχνίδι με τους φίλους και τους συμμαθητές μου!

2 μήνες μετά, επιστρέφω σταδιακά σε όσα άφησα πίσω μου, αλλά τίποτα δεν είναι πια το ίδιο: δεν θα αγκαλιάζομαι με τους φίλους μου, θα παίζω κρατώντας αποστάσεις, απαγορεύονται τα φιλιά και θα φοράω… μάσκα! 

Βέβαια δεν έλειψαν στο σπίτι τα ξεσπάσματα, οι γκρίνιες ή οι στιγμές απογοήτευσης. Είμαι κι εγώ άνθρωπος με συναισθήματα, που τα εκφράζω και ώρες-ώρες λυγίζω κάτω από το βάρος των νέων καταστάσεων.

Θεωρώ πως το φορτίο που σήκωσα στις πλάτες μου είναι βαρύ... Η εκπαίδευση, το παιχνίδι, η κοινωνικοποίηση και η εκτόνωση της ενέργειας είναι για μένα πολύ σημαντικά για την σωματική και την ψυχική μου υγεία. Επιπλέον είμαι κλεισμένο στο σπίτι, που δεν βλέπω παρά μόνο εσάς τους γονείς μου και τα αδέλφια μου, και στερούμαι ένα ακόμα σημαντικό μου δικαίωμα: την ελευθερία μου!  Αγαθό απαραίτητο για την ευτυχία μου! 

Με λίγα λόγια, εμείς τα παιδιά, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, σηκώσαμε στις πλάτες μας ένα βαρύ φορτίο, που όμως το φέραμε με επιτυχία εις πέρας...

… και μάλιστα χωρίς να σταματήσουμε να χαμογελάμε και χωρίς να χάσουμε τη παιδική μας ανεμελιά.

 

Τελικά προσαρμόστηκα…

Είμαι όμως πρόθυμο να βοηθήσω όπως μπορώ χωρίς να υποκύπτω στις δυσκολίες. Το έκανα με καλή διάθεση και καρτερικότητα και πιστεύω να έγινα σε όλους σας ένα λαμπρό παράδειγμα.

 

Μανούλα μου για όλα όσα με δίδαξες, μου έδειξες, μου έδωσες…ποτέ δεν θα ναι αρκετή καμία ευχή για να σου ευχηθώ….. απλά χρόνια πολλά….

Να είσαι γερή….

Σ’ αγαπώ πολύ!!!

Χρόνια Πολλά!!!

Το παιδάκι σου.

Πίσω