Η ίδρυσή του Μελιού και η διαδρομή του

banner image
 
 

Η δημιουργία του Μελιού
Στις αυλές ενός νεοκλασικού κτηρίου της οδού Σπετσοπούλας 7 στην Κυψέλη αλλά και στο ζεστό, εμπλουτισμένο και κατάλληλα οργανωμένο περιβάλλον των αιθουσών του, δημιουργήθηκε το 1978 το τρίτο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο της Αθήνας, «ΤΟ ΜΕΛΙ», με αγάπη, φροντίδα, σεβασμό σε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: τα παιδιά μας! Ένα ελληνικό σχολείο που χαρακτηρίζεται από διαχρονικότητα, παράδοση, ιστορία κι ο χαρακτήρας του είναι κοσμοπολίτικος.


Το Μέλι σήμερα
Από το 1985 μέχρι σήμερα λειτουργεί με νέα διοίκηση, την Νηπιαγωγό ΕΛΣΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Η χρήση  σχολικών λεωφορείων για την καθημερινή μετακίνηση των μικρών μαθητών στο σχολείο γίνεται απαραίτητη από το 1987. Τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν από πολύ νωρίς ορισμένους κανόνες για την ασφαλή μεταφορά τους με το σχολικό λεωφορείο.

Η νέα πτέρυγα του Βρεφικού – Παιδικού Σταθμού στο «ΜΕΛΙ» εγκαινιάστηκε το 1992. Με την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, δημιουργούνται ολιγομελή τμήματα υποστηριζόμενα από άριστα εξιδεικευμένο κι ευδιάθετο προσωπικό. Το παιδί του Μελιού βιώνει το ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον του και κινείται, δρα, παίζει, εργάζεται αυτόνομα και ομαδικά, μαθαίνει γρήγορα κι εύκολα στο δικό του ρυθμό και χρόνο.

Η ασφάλεια του χώρου, η καθαριότητα, η ευρυχωρία, η προστασία από ελεύθερη πρόσβαση, η άγρυπνη φύλαξη από το προσωπικό μας, τα χαρούμενα παιδάκια, αλλά κυρίως η φιλοσοφία μας και η εμπειρία μας είναι τα όπλα μας.

Το 2005 εγκαινιάζεται το Melidream ένας νέος πολυχώρος δημιουργικού παιχνιδιού, θεάτρου, εικαστικών και ποικίλων δραστηριοτήτων.


Ο χαρακτήρας του Μελιού
Το Μέλι φιλοδοξεί να διατηρήσει τον ίδιο χαρακτήρα προσφοράς στην εκπαίδευση. ‘Έχει να παρουσιάσει με παρρησία εξαίρετους πολίτες, που έχουν διακριθεί σε δημιουργικές θέσεις του δημόσιου και ιδιωτικού βίου του τόπου μας.  Όλοι τους νοσταλγικά αναπολούν Το Μέλι, που τους αγκάλιασε με στοργή και αγάπη, τους παραστάθηκε στα πρώτα τους βήματα και τους έδειξε το σωστό δρόμο για να ευδοκιμήσουν στη ζωή τους. Και τώρα, πολλοί από τους σημερινούς μαθητές είναι τα παιδιά των παλαιών μαθητών του Μελιού, τρανή απόδειξη ότι ζει πάντα στις ψυχές τους η ανάμνηση, η αγάπη και η εκτίμηση για το έργο μας.

Ζούμε σε μια εποχή, που η ζωή μετασχηματίζεται ραγδαία, τα συνεχώς ανανεωμένα ρεύματα της Παιδαγωγικής αναβαπτίζουν τους νέους και εκσυγχρονίζουν τις συνθήκες ζωής των κοινωνιών που ατενίζουν τον 21ο αιώνα. Mε τον ίδιο ρυθμό προχωρούν και όλες οι παιδαγωγικές διαδικασίες της προσχολικής και σχολικής ζωής στο Μέλι, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται σταθερά οι προϋποθέσεις της εκπαίδευσης και να θεμελιώνονται με σύγχρονο τρόπο οι σχέσεις παιδαγωγών και μαθητών.